Aartsbisdom > Nieuws > 10.000ste exemplaar ‘Geloven Nu’ verkocht

10.000ste exemplaar ‘Geloven Nu’ verkocht

De catechetische methode ‘Geloven Nu’ is in de jaren ‘90 in Deventer ontwikkeld. Rond de millenniumwisseling is het Deventer initiatief gepromoot en verder verspreid vanuit het Aartsbisdom Utrecht. Groei en verspreiding van ‘Geloven Nu’ over het hele land werd sterk bevorderd door de samenwerking met de Katholieke Bijbelstichting (KBS), die sinds 2002 de boekjes uitgeeft.

Na het aartsbisdom en de bisdommen Rotterdam en Roermond gaat nu ook het bisdom Groningen-Leeuwarden met de ‘Geloven Nu’ methode werken, waarvan onlangs het 10.000ste exemplaar werd verkocht.
‘Geloven Nu’ bestaat uit cahiers met elk acht bijeenkomsten. Ze bieden stof om met groepen van maximaal twaalf mensen eens per maand een Bijbelverhaal te lezen en te bespreken. Over het hele land verspreid – van Heerenveen tot Kerkrade – werken nu zo’n 125 groepen met dit materiaal. Ieder jaar geeft de KBS een nieuw deel met kant en klaar materiaal uit.
Ter ere van het 10.000ste verkochte exemplaar is de Geloven Nu website, te vinden op www.bijbel.net, geheel vernieuwd. Daar kunnen belangstellenden alle informatie vinden over de achtergronden en het materiaal van Geloven Nu.

Achtste deel
Het onlangs verschenen achtste deel bevat zoals gebruikelijk bijbelteksten met achtergrondinformatie en vragen voor het groepsgesprek. Bekende teksten over Kaïn en Abel en het kind Jezus in de tempel worden afgewisseld met minder bekende als het ’erfrecht van vrouwen’ in het Oude Testament en ’God is liefde’ uit de Jacobusbrief. Daarnaast is er een bijeenkomst gewijd aan de twintigste-eeuwse priester Alfons Ariëns, die op de barricaden sprong voor de verbetering van de positie van de arbeiders en hun gezinnen. Opvallend in deel 8 is dat, nog meer dan in het verleden, gebruikers worden aangespoord het materiaal vrij en naar eigen inzicht te gebruiken. Gebleken is dat de methode dan nog beter tot haar recht komt.