Aartsbisdom > Nieuws > Jubileumreis Ariënskonvikt door Israël

Jubileumreis Ariënskonvikt door Israël

Deze week keert het Ariënskonvikt terug van de jubileumreis (11-22 oktober) naar Israël. Op de website www.arienskonvikt.nl hielden de Israëlgangers voor achterblijvers en geïnteresseerden een dagboek bij. Vandaag (20 oktober) doet het reisgezelschap de Dode Zee aan, op 22 oktober keert de convictsgemeenschap terug.

De aanleiding voor deze studie- en bedevaartreis van studenten, staf en enkele recent afgestudeerde priesters naar het Heilig Land is het zesde lustrum van het convict. Op het programma staan onder meer een bezoek aan Nazareth, een boottocht over het Meer van Galilea, de berg Karmel en de Olijfberg, een verblijf in Jeruzalem en een bezoek aan Bethlehem.
De reis leverde al diverse indrukwekkende momenten op: “In het parkje direct buiten de kerk vierden we, uitkijkend over het Meer van Galilea, de mis. Deze mis werd gecelebreerd door vicaris Pauw en de preek werd verzorgd door vicaris Woorts. Het was een bijzondere viering waarbij de woorden van Jezus aan Petrus klonken en ons tot nadenken zette over onze eigen roeping.”

israelreis-arienskonvikt-b