Aartsbisdom > Nieuws > Kisi-Musical ‘De Barmhartige Vader’ groot succes

Kisi-Musical ‘De Barmhartige Vader’ groot succes

Een unieke samenwerking van alle Twentse parochies: de kinderen van Twentse kinderkoren werden op zondagmiddag 31 oktober door hun eigen geloofsgemeenschappen getrakteerd op een echte musical. In twee voorstellingen zagen kinderen en hun begeleiders, zo’n 750 mensen in totaal, de Kisi-Kids uit Brabant het verhaal met overtuiging zingen en spelen. Vanaf het begin zat de sfeer er bij de Kisi-Musical in het ROC te Hengelo goed in, van hulpbisschop Woorts en vicaris Cornelissen tot de kleinste bezoekers.

Daarna was het de tijd voor de acteurs en zangers van Kisi (Kids Singing for God) zelf. Kinderen komen er in deze Kisi-Musical samen op de kermis achter dat mensen zoveel liefde nodig hebben dat ze nooit genoeg liefde kunnen krijgen van alleen de mensen om hun heen. De musical is een vrolijk en kleurrijk geheel en bedoeld voor kinderen van 6 tot ongeveer 13 jaar.

kisi2010b kisi2010c

Eigentijds verhaal
Het verhaal van de verloren zoon wordt ingebed in een eigentijds verhaal: Monica – één van de hoofdpersonen – heeft veel ruzie met haar vader die altijd maar werkt en als haar beste vriendin Lilly haar dan ook nog vergeet mee te vragen naar de kermis, is haar verdriet compleet. Zij weet het zeker: niemand geeft echt om haar. Dan ontmoet ze een oudere vriendin, die haar meeneemt naar het verhaal van de verloren zoon. Deze vriendin Samuella vertelt Jezus’ verhaal van de zoon die zijn deel van de erfenis opvraagt en de wijde wereld intrekt. Hij jaagt het geld erdoor met vrienden die ook liever in plezier dan in de liefde geloven. Dan is het geld op en moet hij op de varkens passen. Daar droomt hij van zijn vader. Zal hij teruggaan? Hij heeft zoveel fout gedaan! Misschien kan hij zijn vaders knecht worden? Ondertussen, ver daarvandaan, droomt zijn vader dat zijn zoon Benjamin toch nog terug zal komen. Als hij weer eens op de uitkijk staat ziet hij Benjamin aankomen: De mooiste dag van zijn leven! De vader wil van geen straf weten. Er moet feest zijn! Zijn zoon was dood maar is weer levend geworden!
De Kisi-Kids willen graag hun verhalen over God verder vertellen. Samen gaan ze een paar keer per jaar op tournee. Kisi-Kids Twente gaat ook verder. Maar liefst 130 kinderen uit heel Twente hebben hun namen ingevuld om zelf een keer mee te zingen in een echte Kisi-musical. In november en december komen de kinderen die van hun ouders mogen twee keer een heel weekend samen. Op 11 en 12 december treden de Twentse Kisi-kids op met de Kerstmusical: ‘De hemel op stelten’.

Meer info: www.kisi.nl.

Tags: