Aartsbisdom > Nieuws > Verbouwing bisschoppelijk paleis vordert

Verbouwing bisschoppelijk paleis vordert

Eind vorig jaar kondigde het Aartsbisdom Utrecht aan zijn kantoren onder één dak onder te gaan brengen. Om alle curiemedewerkers van de locatie Dijnselburg te Zeist en de twee panden aan de Utrechtse Maliebaan op de laatstgenoemde plek te huisvesten, moet ‘de Maliebaan’ wel enigszins aangepast worden. Die verbouwing startte in de week na Pasen; inmiddels zijn de werkzaamheden flink gevorderd.

Als eerste was Maliebaan 40 aan de beurt, het monumentale gedeelte. Daar zijn op de zolder enkele kamers gemaakt. Verder krijgt een aantal ruimtes een nieuwe bestemming: zo verhuist het Hoofd Personeelsdienst en pastorale organisatie en wordt zijn huidige werkkamer omgetoverd tot keuken. Tijdens de werkzaamheden worden ook kamers opgeknapt die kampen met achterstallig onderhoud. Aangezien de medewerkers van ‘de Maliebaan’ tijdens de verbouwing daar gewoon blijven werken, zijn diverse interne verhuizingen nodig.

eetkamer-klein2b

Inmiddels is de Maliebaan 40 grotendeels klaar en gaan de werkzaamheden aan nr. 38 van start. Omdat dit deel niet monumentaal is, kan hier het ingrijpendst worden verbouwd. In dit pand wordt onder meer de huidige grote vergaderzaal omgebouwd tot kantoorruimtes.

hal-klein