Aartsbisdom > Nieuws > Aartsbisschop Eijk bij 4 mei herdenking

Aartsbisschop Eijk bij 4 mei herdenking

Bij gelegenheid van de nationale dodenherdenking op 4 mei heeft aartsbisschop Eijk ’s ochtends een krans gelegd op het Erehof van de Utrechtse begraafplaats St. Barbara. De Erehof telt vijftig oorlogsgraven en staat onder auspiciën van de Oorlogsgravenstichting in Den Haag. Ook burgemeester Wolfsen van Utrecht en vertegenwoordigers van enkele andere organisaties legden een krans, waarna de vijftig namen werden uitgesproken van de gevallenen die op de Erehof begraven liggen.

Bond van Wapenbroeders
De organisatie van de plechtigheid was in handen van het ‘Comité 4 Mei-Herdenking Erehof Prinsesselaan Utrecht’. Herdacht werden de Nederlandse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. De aanwezigen gingen om 10.55 uur naar het Erehof, voorafgegaan door leden van de Bond van Wapenbroeders. Na een welkomstwoord door Thomas Dres, voorzitter van het comité, vonden de kransleggingen plaats. Na een bloemenhulde door aanwezige nabestaanden en twee minuten stilte werd de ‘Last Post’ ten gehore gebracht en werd aansluitend het eerste en het zesde couplet van het ‘Wilhelmus’ gezongen. Daarna droeg Ellen Deckwitz (dichter van Het Utrechts Dichtersgilde) drie gedichten voor waarna er tot slot een defilé langs de vijftig graven was. Leden van de Koninklijke Brassband Utrecht verzorgden de muzikale omlijsting bij de herdenking.
’s Avonds zal mgr. Eijk ook de plechtigheid bijwonen die het Utrechts Comité 4 Mei-herdenking op en rond het Domplein organiseert.