Aartsbisdom > Nieuws > Diaken Nieuwenhuis weg als bisschoppelijk gedelegeerde

Diaken Nieuwenhuis weg als bisschoppelijk gedelegeerde

Diaken J.A.M. Nieuwenhuis heeft aan kardinaal Eijk ontslag gevraagd als bisschoppelijk gedelegeerde voor de opleiding van permanente diakens van het Aartsbisdom Utrecht. Hij wil hernieuwde aandacht schenken aan zijn roeping als diaken in de praktijk, met betrekking tot de aandachtsvelden samenleving, verkondiging en liturgie, in de parochie HH. Martha en Maria.

Ook wil hij meer aandacht kunnen schenken aan zijn gezin en zijn geestelijk leven. Kardinaal Eijk heeft aan het verzoek van diaken Nieuwenhuis gehoor gegeven en hem bedankt voor zijn werkzaamheden en zijn inzet in de voorbije jaren.

Diaken G.F.M. Hoes is diaken Nieuwenhuis opgevolgd. Diaken Hoes was al bisschoppelijk gedelegeerde voor de permanente diakens. Met zijn benoeming tot opvolger van diaken Nieuwenhuis is diaken Hoes als bisschoppelijke gedelegeerde nu verantwoordelijkheid voor alle aspecten van het permanente diaconaat binnen het aartsbisdom. Kardinaal Eijk wenst hem Gods zegen bij en met zijn uitgebreide verantwoordelijkheid en werkzaamheden.