Aartsbisdom > Nieuws > Geslaagde tienerkampen in Hoog Elten

Geslaagde tienerkampen in Hoog Elten

Van 5 tot 11 en van 12 tot 18 augustus werden twee tienerkampen georganiseerd voor tieners uit het Aartsbisdom Utrecht. Dit keer was het meest Nederlandse plekje van Duitsland de plaats waar gekampeerd werd: Hoog Elten, van 1949 tot 1963 een stukje Nederland. Organisator pastoor Zweers: “Daar staat een oude Romaanse abdijkerk en daar waren ook de vieringen van het tienerkamp, die in het teken stonden van Maria. Zij zei ‘Yes2you’ tegen de uitnodiging van God om de Messias te dragen.”

Pastoor Zweers: “De deelnemers – elk kamp telde rond de 25 tieners en begeleiders – hebben een prachtige week gehad in de fraaie bossen van Hoog Elten. Aan het begin van de week was er een sportdag waar verschillende nieuwe sporten werden uitgeprobeerd. De trektocht is al sinds jaar en dag een echte uitdaging tijdens het kamp. Met een stevige rugzak en bagage voor 1 nacht trok ieder groepje met begeleider door de prachtige uitgestrekte en heuvelachtige bossen van het Montferland. Het was een afwisseling van enkele kloven waar doorheen werd gelopen, heide, soms steile hellingen en prachtige uitzichtpunten. Nog nooit werd er zo snel en zo gemakkelijk gelopen tijdens de trektocht van 16 kilometer!” De deelnemers overnachtten in het bos onder een zeiltje, het laatste gedeelte van de trektocht voerde de tieners door ‘s Heerenbergh.

tienerkamp-2012-098-kl tienerkamp-2012-039-kl

Donderdags was er ‘s morgens een hindernisbaan en ‘s middags handboogschieten met het ‘Robin Hoedspel’. “Met name dat laatste is ieder jaar weer een hoogtepunt waarbij de pastores die meegingen op kamp dit spel tot Bijbelse hoogten wisten te brengen. Behalve de verschillende vieringen was er ook catechese,” aldus Zweers.

Op vrijdag werd er geklommen in een klimtoren en werd er een vlot gebouwd. De laatste avond was een bonte avond met sketches, stukjes en solozang. Pastoor Zweers: “Het waren geweldige kampen met prima weer. Verschillende pastoors en pastores uit de omgeving wisten het kamp ook te vinden en brachten een bezoekje. Wat de leiding betreft mag het volgend jaar weer op deze plek: een zeer oud stukje geschiedenis van het Aartsbisdom Utrecht op grote hoogte.”

tienerkamp-2012-248-kl

Tags: