Aartsbisdom > Nieuws > Kardinaal Eijk ontvangt stadsprins Martijn XL in audiëntie

Kardinaal Eijk ontvangt stadsprins Martijn XL in audiëntie

Stadsprins Martijn XL (de veertigste) van de Carnavals Federatie Utrecht (CFU) bezocht woensdag 25 januari samen met hofdame Anita, adjudant John en gevolg kardinaal Eijk en hulpbisschop Hoogenboom. Tijdens de audiëntie ontstond een levendig gesprek tussen beide bisschoppen en de Stadsprins van Leemput (zoals Utrecht in carnavalstijd heet), zijn hofdame en adjudant en CFU-voorzitter dhr. Kock.

Aan het einde van de bijeenkomst kregen kardinaal Eijk en mgr. Hoogenboom de medaille van de stadsprins omgehangen. Op deze persoonlijke jaaronderscheiding zijn onder meer de Domtoren en Catrijn van Leemput (die ook terugkomen in het CFU-logo) te zien. De afgebeelde telefoon staat symbool voor het beroep van de stadsprins (hij is werkzaam in de telecombranche). Het logo geeft aan dat Martijn XL afkomstig is van carnavalsvereniging De Geinmakers. De initialen SH in de onderscheiding tot slot staan voor de eigen naam van de stadsprins: Steef Hofland.

Carnaval 2017 - audientie 1 Carnaval 2017 - medaille

Carnaval 2017 - medaille omgehangen Carnaval 2017 - groepsfoto

Tot slot bedankte kardinaal Eijk het gezelschap voor hun bezoek. Hij gaf aan dat hij de Carnavals Federatie Utrecht altijd graag ontvangt, onder meer omdat de CFU “veel goeds doet voor de samenleving. Daarmee laat u zien dat we niet alleen voor onszelf leven, maar er voor elkaar zijn.” Ook wenste hij, gezien hun drukke programma, stadsprins Martijn XL en hofdame Anita veel zegen toe: “Het zijn stevige dagen voor u, maar ik weet dat u het met veel genoegen doet.” Volgend jaar viert de CFU overigens een jubileum: de federatie bestaat in 2018 namelijk 44 jaar, oftewel 4 x 11.