Aartsbisdom > Nieuws > Adventsactie: ‘Water voor Bethlehem’

Adventsactie: ‘Water voor Bethlehem’

Eén van de voorkeursprojecten van de Adventsactie dit jaar is ‘Water voor Bethlehem’, een project van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem. De Adventsactie wil geld inzamelen voor de aanleg van nieuwe wateropvangsystemen voor de armste christelijke gezinnen met kleine kinderen in Bethlehem.

De Ridderorde van het Heilig Graf organiseert twee informatiebijeenkomsten rond het thema ‘Water voor Bethlehem’:

op vrijdag 5 oktober van 14.00 – 16.00 uur in De Mariënburg (zusters JMJ) in ‘s-Hertogenbosch en
op vrijdag 12 oktober van 15.00 – 17.00 uur in hotel De Mariënhof in Amersfoort.
Het doel van deze bijeenkomsten is een beeld te geven van de positie van de christenen in het Heilig Land: hun leven en werken en de problemen die zij hierbij ondervinden. Schoon en voldoende water is daar een wezenlijk onderdeel van.

Programma
Gastspreker is Gied ten Berge. Hij werkte 35 jaar voor vredesorganisaties en is voorzitter van het Steuncomité Israëlische Vredes- en Mensenrechtenorganisaties en medeoprichter van de Stichting Kairos Palestina Nederland. In 2011 publiceerde hij het boek Land van mensen. Christenen, joden en moslims tussen confrontaties en dialoog.

Meer informatie en aanmelding
U bent van harte welkom op een van deze middagen. Aanmelden kan tot respectievelijk 26 september (‘s-Hertogenbosch) en 5 oktober (Amersfoort) via info@adventsactie.nl. Meer informatie: www.adventsactie.nl