Aartsbisdom > Nieuws > P. IJlst C.M. overleden

P. IJlst C.M. overleden

In Zorgcentrum Vincent Depaul te Panningen is op 18 februari de zeereerwaarde pater P. IJlst C.M. overleden. Pieter IJlst werd op 4 mei 1925 in Dordrecht geboren; op 22 mei 1945 trad hij in bij de Lazaristen. Daar werd hij priester gewijd op 15 juli 1951. Van begin jaren zeventig tot 1 januari 1994 vervulde hij het ambt van deken van het toenmalige dekenaat Zutphen en vanaf 1 augustus 1982 tot 1 januari 2002 was hij kanunnik van het Metropolitaan Kapittel van het Aartsbisdom Utrecht.

Na zijn priesterwijding werd Pieter IJlst benoemd voor de missie van Java; ook ging hij exegese studeren aan de universiteit van Nijmegen. Tevens doceerde hij het Nieuwe Testament aan het Groot Seminarie te Panningen. In 1958 werd hij benoemd als professor in de exegese aan het Noviciaat Filosofie te Eefde, waar hij in 1964 overste werd. Enkele jaren later werd hij benoemd tot rector in de Zutphense ziekenhuizen te Zutphen/Warnsveld. In het overlijdensbericht vraag kardinaal Eijk om pater IJlst “in uw gebed te gedenken.”

De Eucharistie ten uitvaart wordt gehouden op vrijdag 24 februari om 11.00 uur in de kapel van het Missiehuis, Kerkstraat 8 te Panningen. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op ‘Heiderust’ te Panningen.

Lees hier het volledige overlijdensbericht
Lees hier de overlijdensaankondiging, zoals verstuurd door de Lazaristen