Aartsbisdom > Nieuws > Zomerkampen 2013: ‘Ga mee op wereldreis!’ en ‘I will follow!’

Zomerkampen 2013: ‘Ga mee op wereldreis!’ en ‘I will follow!’

Net als in andere jaren organiseert het Aartsbisdom Utrecht ook in 2013 een aantal zomerkampen. Voor meisjes en jongens van 8 t/m 12 jaar is er een kinderkamp met als thema ‘Ga mee op wereldreis!’. Tieners in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar kunnen naar één van de tienerkampen getiteld ‘I will follow!’. Alle kampen vinden plaats in augustus 2013.

Voor het kinderkamp ‘Ga mee op wereldreis!’ worden avonturiers gezocht, zo laat de hoofdleiding weten: “Zou jij wel eens wat meer van de wereld willen zien? Ga dan mee in één week de wereld rond! We zullen reizen over het spoor, het water, de weg en door de lucht! We gaan langs alle werelddelen en leren over vele landen. Durf jij dit aan? Ons avontuur zal starten vanaf kampeerboerderij de Aalbertshoeve in Ermelo. Vanaf hier gaan we samen langs de mooie verhalen in de Bijbel waar mensen ook op reis zijn gegaan. Daarnaast organiseren we allerlei leuke activiteiten, gaan we spelletjes spelen, knutselen, keten, lekker eten en nog veel meer. Wil jij deze reis ook in zes dagen meemaken? Pak dan je rugzak, stop hem vol met alles wat je nodig hebt om een wereldreis te maken en ga mee op kinderkamp!”

Voor tieners die houden van een uitdaging, zijn er de tienerkampen. Na het spetterende tienerkamp van 2012 in Hoog Elten (Duitsland) organiseert het Aartsbisdom Utrecht van 11-17 en 18-24 augustus 2013 weer twee tienerkampen in dit prachtige gebied. Hoofdleiding pastoor Zweers: “We kamperen in tenten en iedereen mag zelf koken. We hebben een sportdag en een hindernisbaan, we doen spellen in het bos. Er is ook een uitdagende trektocht waarbij we in het bos overnachten. En houd je van boogschieten? Dan kom je helemaal aan je trekken want daar hoort een echt spannend spel bij! Tijdens het kamp vertellen we ook aan de hand van een Bijbelverhaal van het leven met God. Er gaat een jonge pastor mee voor de eigen vieringen op kamp. Je hoeft echt geen sportman of sportvrouw te zijn; als je houdt van uitdaging en doorzetten is dit kamp wat voor jou.”

Het kinderkamp kost € 115 per kind. Als er meerdere kinderen uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 60 per extra kind (voorbeeld: twee kinderen = € 175 i.p.v. € 230).
Het tienerkamp kost € 135.

Klik hier voor de flyer van de zomerkampen 2013.
Meer informatie en aanmelden: www.yougle.nl, klik op ‘kampen’ in de balk bovenaan de site.

Tags: ,