Aartsbisdom > Nieuws > Kardinaal Eijk leest Kerstverhaal voor

Kardinaal Eijk leest Kerstverhaal voor

Kardinaal Eijk las op vrijdag 21 december in Museum Catharijneconvent te Utrecht het Kerstverhaal voor. In het decor van een intieme huiskamer (de voor de gelegenheid heringerichte Raadskamer) vertelde hij het aloude verhaal, zoals Jennine Staring dit bewerkte tot ‘Licht uit de hemel’. De Utrechtse aartsbisschop is niet de enige bekende Utrechter/Nederlander die in het Catharijneconvent het Kerstverhaal vertelt: onder anderen burgemeester Wolfsen, Renate Dorrestein, Mirjam Sterk, Antoine Bodar, Annemiek Schrijver en Jan Terlouw lezen voor.

Kardinaal Eijk stond na afloop van het verhaal ook kort stil bij de Kerstboodschap en met name het ‘vrede op aarde’ waarover de engelen in de Kerstnacht zongen. Die vrede was de afgelopen tweeduizend jaar soms ver te zoeken, aldus de kardinaal, die de aanwezigen dan ook opriep om zelf die vrede dichterbij te brengen.
Het voorlezen van het Kerstverhaal staat nog gepland t/m woensdag 2 januari, meer informatie over de verschillende voorlezers en de aanvangstijden is te vinden op de website van het museum.

Deze voorleessessies in het museum maken onderdeel uit van de Kersttentoonstelling ‘Zin in Kerst!’ in het museum (t/m 13 januari, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht). Niet alleen is het sfeervolle kloostergebouw waarin het museum is gehuisvest zowel binnen als buiten geheel in kerstsfeer gehuld. Onder het motto ‘Beleef het Kerstverhaal’ organiseert het Catharijneconvent diverse activiteiten voor jong en oud die het Kerstverhaal tot leven brengen. Traditiegetrouw leidt de tocht ook langs unieke kerststallen, met als hoogtepunt de beroemde Napolitaanse kerststal. Deze is dit jaar uitgebreid met maar liefst 29 nieuwe figuren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tags: