Aartsbisdom > Nieuws > Enthousiaste vormelingen en begeleiders in vicariaat Utrecht

Enthousiaste vormelingen en begeleiders in vicariaat Utrecht

De vormelingen en hun begeleiders van het vicariaat Utrecht kwamen zaterdag 25 mei bijeen in Amersfoort voor de vormelingendag. De dag begon met een plechtige Eucharistieviering met mgr. Woorts als hoofdcelebrant. Vicaris Pauw, pastoor Tuan en pastor Ten Klooster concelebreerden. Het thema van de dag was ‘Connected’. In zijn preek vertelde mgr. Woorts over zijn speciale verbondenheid met Maria, die hem dichter bij Jezus brengt. Sommige vormelingen lazen de eerste lezing, de tussenpsalm of de voorbeden voor, anderen namen deel als misdienaar.

Na de viering begaf de groep zich naar de middelbare school ‘De Amersfoortse Berg’ voor de lunch en het middagprogramma. Het middagprogramma opende met een spetterende dans waarna de vormelingen en hun begeleiders uiteen gingen in workshops. De vormelingen genoten van de workshops zoals Sport en spel, Rozenkrans knopen, Streetdance en een workshop waarin ze ontdekten hoe chocola wordt gemaakt en waarin ze ook chocola mochten proeven. De begeleiders gingen in hun workshops eveneens rozenkrans knopen. Daarnaast verdiepten ze zich in de leefwereld van tieners en bespraken hoe je tieners kunt begeleiden.

vormelingendag-utrecht-2013-3 vormelingendag-utrecht-2013-2

‘Goede mix’
Verder sprak jongerenwerker Hao Tran met de vormelingen over het thema en werd erover nagedacht met wie je verbonden bent: naast onze familie en vrienden zijn we verbonden met God. Hao Tran gaf aan dat onze verbondenheid met God en met elkaar beschadigd kan raken en dat we dan altijd bij Jezus terecht kunnen zodat Hij deze beschadiging weer herstelt. Dit heeft Hij gedaan door uit liefde voor ons te lijden, te sterven en weer uit de dood op te staan.
Aan het einde van de dag konden de vormelingen en de begeleiders vertellen en laten zien wat ze tijdens de workshops hadden gedaan. Zo lieten ze de zelf gemaakte rozenkransen zien, die mgr. Woorts vervolgens zegende. De vormelingen die de workshop Streetdance hadden gevolgd, lieten een zeer spectaculaire dans zien. Jongerenwerker Hao Tran: “Het was een prachtige dag met een goede mix van inhoud, ontspanning, creativiteit en sportiviteit. Het is mooi om te zien hoe enthousiast de vormelingen en hun begeleiders zijn en dat ze ervan genoten hebben.”

vormelingendag-utrecht-2013-1

Tags: