Aartsbisdom > Nieuws > Muurschildering St. Maarten in de maak

Muurschildering St. Maarten in de maak

Op de hoek van de Zandhofsestraat en de Bladstraat in de Utrechtse wijk Wittevrouwen wordt momenteel gewerkt aan een metersgrote muurschildering van Sint Maarten. Deze patroonheilige van de stad Utrecht is bekend omdat hij als Romeins soldaat zijn mantel doormidden sneed en bij de stadspoort de helft aan een bedelaar gaf. Op de schildering is dit tafereel te zien.

Initiatiefnemer van de schildering op de blinde muur van 7 bij 9 meter is de eigenaar van het pand, Bjorn Cramer. In het Algemeen Dagblad vertelde hij half mei genoeg te hebben van de vele graffiti op de muur, waarna hij docente creatieve vorming Zinzi Rozema en Marij Nielen (Stichting Maanzaad) vroeg om een schildering te maken op de muur.

Lampionnen
Behalve de figuren van Sint Maarten/St. Martinus en de bedelaar is ook de Wittevrouwenpoort te zien, waaruit een menigte mensen over een pad komt aanlopen. Dit pad is op de schildering de witte binnenkant van de rode mantel van St. Maarten. In de stoet zullen ook lampionnen te zien zijn – een verwijzing naar de jaarlijkse viering van Sint Maarten op 11 november. De muurschildering moet op 21 juni klaar zijn.