Aartsbisdom > Nieuws > Inauguratie paus Franciscus live te zien bij RKK

Inauguratie paus Franciscus live te zien bij RKK

De omroep RKK zendt op 19 maart de inauguratie van paus Franciscus live uit. Op Nederland 2 zal de plechtigheid te zien zijn vanaf 09.15 uur, met in de studio Leo Fijen, bijgestaan door Antoine Bodar. Vanuit Rome zal commentaar worden verzorgd door Wilfred Kemp en Stijn Fens. De uitzending duurt tot ongeveer 13.00 uur.

De Mis is ook te volgen op www.rkk.nl vanaf ongeveer 09.30 uur. Daar kunnen belangstellenden eveneens terecht voor nieuws en achtergronden en voor het terugzien van eerdere uitzendingen over het conclaaf en over paus Franciscus. De inauguratie vindt morgen plaats in de Sint-Pietersbasiliek. Tijdens deze plechtigheid krijgt de nieuwe Bisschop van Rome onder meer het pallium opgelegd en de Vissersring aangereikt. Ook zullen de kardinalen hem trouw beloven.
Kardinaal Eijk die deelnam aan het conclaaf is bij de inauguratie aanwezig, evenals de vice-voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, bisschop Wiertz van Roermond. Ook kardinaal Simonis woont de plechtigheid bij. Namens de Nederlandse regering reizen prins Willem-Alexander, prinses Máxima en premier Rutte naar Rome.

Foto: www.vatican.va

Tags: ,