Aartsbisdom > Nieuws > Extra aanmeldmogelijkheid WJD Rio de Janeiro

Extra aanmeldmogelijkheid WJD Rio de Janeiro

In juli 2013 vinden in Rio de Janeiro de Wereldjongerendagen (WJD) plaats. De WJD is het grootste jongerenevenement ter wereld. Miljoenen jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. De inschrijving vanuit Nederland sloot formeel op 15 januari. Jong Katholiek heeft echter in samenwerking met touroperator VNB een optie kunnen nemen op meer vliegtuigstoelen en biedt deze graag aan aan jongeren die alsnog mee willen gaan naar de WJD. Nu geldt wel: vol is vol.

De Nederlandse bisdommen bieden in samenwerking met VNB en Jong Katholiek vier reizen aan naar Brazilië in juli 2013. De kern van alle reizen is hetzelfde maar elke reis kent een ander voorprogramma. De reisopties zijn open voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. In Rio de Janeiro komen alle Nederlandse deelnemers samen en wordt er gedurende 3 ochtenden een programma georganiseerd met catechese, geloofsgesprek en een eucharistieviering. Dit alles in het Nederlands.
In de middagen en avonden kunnen jongeren deelnemen aan het jongerenfestival met muziek, theater, discussie en verdieping. Traditionele hoogtepunten zijn daarnaast de verwelkoming van de paus, de grote avondwake onder de sterrenhemel van Rio en de indrukwekkende slotviering met de paus op zondag.

Ontwikkelingsprojecten
De vier reizen hebben een verschillend voorprogramma, alle met een andere bestemming. De vier mogelijke tussenbestemmingen zijn Suriname en drie Braziliaanse plaatsen: Fortaleza, Campo Belo en Almenara. Daar vindt vanaf 14 juli de zogeheten Missionary Week plaats.
Inmiddels is één van de vier reisopties volgeboekt: de WJD-reis ‘Hart & Handen’ naar Campo Belo. Bij de reizen ‘Binding’, ‘Beleef je geloof’ en ‘Hart & Handen’ naar Almenara zijn op dit moment nog wel plaatsen beschikbaar.

Voor meer informatie en aanmelding: www.jongkatholiek.nl/wjd

Tags: