Aartsbisdom > Nieuws > Stille Omgang 2015 van 21 op 22 maart

Stille Omgang 2015 van 21 op 22 maart

De Stille Omgang wordt in 2015 gelopen in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart. Ter verdieping is gekozen voor de intentie: ‘Een pelgrim gaat voort, ontvankelijk voor ‘t onverwachte…’. De Utrechtse hulpbisschop Hoogenboom loopt dit jaar wederom mee.

Voor de tiende keer wordt er bij de Stille Omgang ook weer een eigen jongerenprogramma georganiseerd (thema: ‘On The Road’). Het SO-jongerenprogramma vindt plaats in de basiliek van de Heilige Nicolaas, Prins Hendrikkade 73 in Amsterdam (tegenover het Centraal Station). Dit jongerenprogramma, met onder meer een Eucharistieviering, start om 20.00 uur en eindigt rond 00.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 per persoon.

Ieder jaar trekken duizenden mensen vanuit het hele land naar ‘Mirakelstad’ Amsterdam om daar het eucharistisch wonder van 1345 te herdenken en zo een krachtig signaal van geloof af te geven, te midden van de grote stad Amsterdam. De deelnemers lopen mee in gebed door de binnenstad en laten zo zien hoezeer God bij ons mensen betrokken is. Het blijkt voor de deelnemers een indrukwekkende en bijzondere ervaring te zijn om ‘s nachts met een grote groep mensen in stilte en in gebed te lopen, in een stad waar het nooit stil is.

SO15-affiche

Meer informatie: www.stille-omgang.nl