Aartsbisdom > Nieuws > Studiedag katholieke zorgprofessionals

Studiedag katholieke zorgprofessionals

Voor katholieken werkzaam in de gezondheidszorg is het een uitdaging om hun beroep uit te oefenen in overeenstemming met de leer van de Kerk. “Soms kun je hierbij op onbegrip of tegenstand stuiten van collega’s of patiënten,” aldus de organisatie Katholieke Zorgprofessionals in Nederland. “In 2014 en 2015 hebben we drie bijeenkomsten georganiseerd voor R.-K. Werkers in de Gezondheidszorg. De voorbereidingen voor het opzetten van een vereniging voor katholieke zorgprofessionals zijn in volle gang.”

Doel daarvan is verdieping bieden in de rooms-katholieke leer met betrekking tot medische ethiek en elkaar helpen bij het in de praktijk brengen daarvan: “Het netwerk krijgt vorm! Ook gaan we door met het organiseren van landelijke bijeenkomsten.”
De eerstvolgende bijeenkomst is op 22 oktober 2016, in Hilversum: een studiedag met als thema ‘World Wide Ethics’. Om vaardigheid te krijgen in het denken vanuit verschillende perspectieven en zo de katholieke denkwijze bewuster te kunnen toepassen en uitleggen, worden verschillende perspectieven behandeld. Hierbij komen naast het katholieke perspectief diverse andere theorieën aan bod. Deze worden toegepast op casuïstiek in discussiegroepen, waarna een plenaire terugkoppeling volgt. De dag start met een Eucharistieviering en eindigt met een lezing van de Nederlandse Patiënten Vereniging. Sprekers zijn: dr. E. Garcia (ethicus en universitair docent medische ethiek), M. Mijhad – van Voorst tot Voorst (verloskundige en bio-ethicus) en drs. Esmée Wiegman – van Meppelen Scheppink (directeur Nederlandse Patiënten Vereniging).

Locatie: De Schaapskooi. Emmastraat 3, Hilversum
Kosten: 30 euro, studenten 15 euro
Aanmelding: www.medische-ethiek.nl (kies in de agenda de link naar ‘World Wide Ethics’)
Vragen, mail: rkvereniging@medische-ethiek.nl

Klik hier voor de flyer