Aartsbisdom > Nieuws > Emoena: interreligieus leiderschapsprogramma

Emoena: interreligieus leiderschapsprogramma

De inschrijving voor het interreligieus leiderschapsprogramma Emoena 2024-2025 is geopend. Mgr. Woorts, bisschop-referent voor interreligieuze dialoog en lid van het College van Grondleggers van Emoena, beveelt dit programma aan bij de doelgroep in de R.-K. Kerk. Hij verzorgt bovendien als gastdocent een dag in Utrecht in de Sint Catharinakathedraal en het Museum Catharijneconvent, om de cursisten in te leiden in het Rooms-Katholicisme.

De leergang van leiderschapsprogramma Emoena biedt de kans om bijna een jaar lang actief bezig te zijn met leiderschapsvaardigheden vanuit de eigen levensbeschouwelijke context, in dialoog en samenwerking met mensen uit een andere context. In deze leergang trekken deelnemers zestien donderdagen samen op en worden locaties bezocht. Tijdens deze dagen zijn er creatieve hoor- en werkcolleges en gesprekken. Globaal is de leergang verdeeld in vijf modules.

Doelgroep
Emoena is gericht op professionals vanuit verschillende levensbeschouwingen en diverse werkvelden. Eerder namen onder meer religieuze voorgangers, docenten, beleidsmakers sociale zaken, schoolleiders, zelfstandig ondernemers en geestelijk verzorgers deel. Emoena streeft ernaar tijdens elke leergang de diversiteit in de groep deelnemers te waarborgen.
De kosten zijn 2.000 euro p.p. (maximaal 25 personen), inclusief begeleiding, studiemateriaal, certificering, toegang tot musea en gebedshuizen. Wanneer de kosten een obstakel vormen, is een (gedeeltelijke) tegemoetkoming wellicht mogelijk. Neem hiervoor contact op met Emoena via info@emoena.nl. De cursus start 10 september, aanmelden kan tot 1 juni op: www.vu.nl/emoena.

Foto: mgr. Woorts met een eerdere jaargang van Emoena.