Aartsbisdom > Huwelijk en gezin > De Droevige Geheimen van de rozenkrans

De Droevige Geheimen van de rozenkrans

Oktober is de maand van de rozenkrans. Twee jaar geleden schreef Elise Bangma-Mertens (medewerker Huwelijk en Gezin) een artikel over het bidden van de rozenkrans met kinderen. Elise Bangma: “Deze keer wil ik dieper ingaan op de verschillende geheimen die we overwegen bij de rozenkrans. Met die geheimen kijken we samen met Maria naar het leven van Jezus. Er zijn vier reeksen met elk vijf geheimen.” Na de Blijde Geheimen schrijft Bangma nu over de Droevige Geheimen.

De Droevige Geheimen worden op dinsdag en vrijdag gebeden. Vaak worden deze ook op de zondagen gebeden in de Veertigdagentijd. Vanaf Pasen worden dan weer de Glorievolle Geheimen overwogen.
Bangma: “Ik probeer zelf altijd de rozenkrans te bidden in de auto onderweg naar mijn werk. Toevallig werk ik op dinsdag en vrijdag op kantoor, dus dat betekent dat ik deze geheimen vaak overweeg. Waar ik ze eerst altijd heel somber vond (en dat zijn ze nog steeds wel een beetje), ben ik deze geheimen meer gaan waarderen. Zonder de gebeurtenissen die we in deze geheimen gedenken, zouden er ook geen verrijzenis en verlossing bestaan. Die gedachte helpt mij!”

Lees het artikel hier