Aartsbisdom > Nieuws > Dag 11 WJD-reis Ontmoet Papa Wojtyla – slotviering 31 juli live op tv

Dag 11 WJD-reis Ontmoet Papa Wojtyla – slotviering 31 juli live op tv

Mgr. Mutsaerts (hulpbisschop van ‘s-Hertogenbosch) verzorgde donderdag 28 juli de WJD-catechese voor de Nederlandse pelgrims. Tijdens deze elfde dag van de WJD-reis Ontmoet Papa Wojtyla was de Utrechtse hulpbisschop mgr. Woorts hoofdcelebrant tijdens de aansluitende Eucharistieviering. Op Jong Aartsbisdom is nu een verslag van deze dag te lezen, evenals een aankondiging van de TV-Mis op zondag 31 juli: de slotviering van de WJD met als hoofdcelebrant paus Franciscus wordt namelijk live uitgezonden op NPO 2.

Mgr. Woorts hield tijdens de tweede catechesedag “een inspirerende preek over het Evangelie van de verloren zoon en de barmhartigheid van de vader voor zijn weggelopen zoon, die zijn erfdeel verbrast had en terugkeerde. Toch had de vader alle liefde bewaard voor zijn zoon. ‘Net zoals God, kijkt hij door de ogen van zijn hart’,” aldus Caroline van den Berg op de landelijke WJD-site. Donderdagmiddag volgde de eerste ontmoeting met paus Franciscus. Yuri Saris (begeleider van deelgroep 3) en vicaris Pauw brengen verslag uit op Jong Aartsbisdom: klik hier, ook voor de foto’s.

Een hoogtepunt van de Wereldjongerendagen is altijd de slotviering met de paus: zo worden bij deze massale H. Mis in de open lucht dit jaar zo’n 1,5  miljoen jongeren verwacht. De KRO zendt de Eucharistieviering vanuit Krakau zondag 31 juli live uit op NPO 2 (9.30-12.30 uur): klik hier voor meer informatie.

Foto: aankomst van de paus (foto: Ramon Mangold)

Tags: