Aartsbisdom > Nieuws > TV-Mis op 21 augustus vanuit Lambertusbasiliek te Hengelo

TV-Mis op 21 augustus vanuit Lambertusbasiliek te Hengelo

De rechtstreekse Eucharistieviering op tv komt op zondag 21 augustus vanuit de St. Lambertusbasiliek te Hengelo (parochie De Goede Herder). Celebrant is pastoor Jurgen Jansen. In het voorafgaande Geloofsgesprek praat Leo Fijen met kardinaal Eijk over een andere aartsbisschop van Utrecht: kardinaal De Jong. Hij krijgt in september postuum de Yad Vashem-onderscheiding ‘Rechtvaardigen onder de Volkeren’ uitgereikt.

Kardinaal De Jong krijgt deze Yad Vashem-onderscheiding vanwege zijn publieke verzet tegen de Jodenvervolging en zijn medewerking aan de onderduik van Joodse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Fijen spreekt met kardinaal Eijk in de Vredeskapel van de St. Catharinakathedraal in Utrecht. Boven het altaar in deze kapel is door beeldend kunstenaar Niel Steenbergen (1911-1997) een bronzen kruis aangebracht ter herinnering aan het verzet in de oorlog. In de nis van de kapel zijn enkele voorwerpen aanwezig die aan kardinaal De Jong herinneren.
In het Geloofsgesprek vertelt kardinaal Eijk over de betekenis van kardinaal De Jong in de Tweede Wereldoorlog maar ook in deze tijd.

Online (terug)kijken:

Geloofsgesprek, 9.45 uur op NPO 2
Eucharistieviering, 10.00 uur op NPO 2

Tags: