Aartsbisdom > Agenda > Retraite voor pastoraal werk(st)ers en geestelijk verzorgers

Retraite voor pastoraal werk(st)ers en geestelijk verzorgers

De aartsdiocesane retraite voor pastoraal werk(st)ers en geestelijk verzorgers die werken met een zending van de aartsbisschop van Utrecht vindt plaats van maandagmorgen 6 maart 2023 tot en met de lunch op woensdagmiddag 8 maart 2023. Het thema van de retraite is ‘Gepassioneerd leven. Met Maria op weg naar Pasen’.

De retraite wordt gehouden in het Franciscushuis van de Zusters Franciscanessen van Denekamp. Deelnemers kunnen desgewenst al op zondagavond 5 maart op deze locatie arriveren.

De begeleiding van de retraite wordt verzorgd door drs. Sanny Bruijns o.carm.. Zij studeerde theologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen met als specialisatie ‘de spiritualiteit van de pastor’. Tijdens haar theologiestudie is zij in 1980 ingetreden bij de Karmelorde. Na tien jaar in het basispastoraat werkzaam te zijn geweest in de binnenstadsparochie te Nijmegen is zij fulltime vormingsverantwoordelijke geworden in het Landelijke Vormingshuis van de Karmelorde te Boxmeer. In 2002 verscheen haar boek ‘Weg van Maria’. In de daarop volgende jaren specialiseerde zij zich als geestelijk begeleidster en als ‘retraitezuster’. Zij is momenteel lid van de Karmelcommuniteit te Nijmegen en is werkzaam als geestelijk verzorgster bij de Zusters van de Sociëteit van Jezus, Maria en Jozef (de ‘Zusters JMJ’) te Heeswijk-Dinther.