Aartsbisdom > Nieuws > Inschrijven WJD Krakau nog mogelijk

Inschrijven WJD Krakau nog mogelijk

Jongeren die meewillen met de reis van het Aartsbisdom Utrecht naar de Wereldjongerendagen in Krakau, kunnen zich nog tot 1 juni aanmelden. Tot die datum is plaatsing gegarandeerd, daarna alleen bij voldoende plek in de bus. De deelnemers vertrekken zondag 17 juli met bussen naar het bisdom Opole om daar deel te nemen aan het voorprogramma van de WJD Krakau.

Pastoor Joachim Skiba, die in het aartsbisdom werkzaam is, is afkomstig uit het bisdom Opole en heeft er goede contacten. Tijdens het voorprogramma gaat de groep onder meer naar Wadowice (de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II) en de Mariabedevaartplaats Czestochowa. Ook bezoeken de deelnemers de concentratiekampen in Auschwitz-Birkenau. “Verder zullen we in Opole veel Poolse jongeren ontmoeten en ontdekken wat de Poolse cultuur en geloof inhouden. We verblijven in gastgezinnen, waardoor we op een persoonlijke manier in contact komen met het Poolse leven,” aldus de organisatie.

De Utrechtse WJD-pelgrims vertrekken op maandag 25 juli naar Krakau om de WJD mee te maken. “Hier komen we samen met andere jongeren uit Nederland voor gezamenlijke programmaonderdelen. We zullen in Krakau niet alleen miljoenen jongeren uit de hele wereld ontmoeten, maar ook paus Franciscus. Naast momenten van ontmoeting, festivals, concerten en workshops bieden de WJD veel ruimte voor geloofsverdieping zodat je kunt groeien in je geloof en je relatie met God,” zo laat het kernteam weten. Maandag 1 augustus reizen de deelnemers weer terug naar Nederland, waar ze op dinsdag 2 augustus aankomen.

De kosten van deze reis bedragen € 750. Dit bedrag is all-in: vervoer, maaltijden en overnachtingen. Voor de jongeren uit het Aartsbisdom Utrecht is er een speciale kortingsregeling. Zij betalen € 650. Deze korting wordt mogelijk gemaakt door de vicariaten van het Aartsbisdom Utrecht. Vraag hiernaar bij je parochie.

Klik hier voor de folder over de WJD-reis naar Krakau.

Tags: