Aartsbisdom > Nieuws > TV-Mis en Geloofsgesprek zondag 20 februari

TV-Mis en Geloofsgesprek zondag 20 februari

Zondag 20 februari is het Geloofsgesprek (09.45 uur NPO 2) voorafgaand aan de TV-Mis met rector Kuipers van het Ariënsinstituut. Leo Fijen praat dan met hem over carnaval, gemeenschap, kwetsbaarheid en geloof. De Eucharistieviering op deze zevende zondag door het jaar wordt vanaf 10.00 uur uitgezonden vanuit Hengelo. Celebrant is pastoor Jurgen Jansen.

Het St. Lambertuskoor o.l.v. dirigent Louis ten Vregelaar zingt tijdens deze Eucharistieviering. Organist is Maarten Wilmink en ook trompettist Sebastiaan Haverkate verleent muzikale ondersteuning. Het koor zingt de vaste gezangen uit de Missa oriëntalis van G. Lesscher.

Patrick Kuipers is naast rector van het Ariënsinstituut, het opleidingscentrum van het Aartsbisdom Utrecht, rector van de priester- en diakenopleiding Bovendonk (bisdom Breda). Hij is opgegroeid in Glanerbrug “en groot geworden met carnaval,” zo schrijft KRO-NCRV in de aankondiging van het Geloofsgesprek. “Hij viert dat nog steeds, in IJsselstein omdat carnaval nooit meer uit hem gaat, ook niet als priester. De vreugde van het leven en de vreugde van het geloof wil een aanmoediging zijn aan ieder om die vreugde te delen en naar de kerk te komen nu de pandemie op de terugweg lijkt.”

  • Geloofsgesprek, 09.45 uur NPO 2 of kijk (terug) via NPO Start
  • Eucharistieviering, 10.00 uur NPO 2 of kijk (terug) via NPO Start

 

Tags: , ,