Aartsbisdom > Nieuws > Stille Omgang in de nacht van 20 op 21 maart alleen online

Stille Omgang in de nacht van 20 op 21 maart alleen online

De organisatie (Het Gezelschap) van de Stille Omgang heeft besloten dat vanwege de beperkende coronamaatregelen de Stille Omgang in Amsterdam in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 maart niet op de gebruikelijke manier zal doorgaan. In plaats daarvan wordt een online omgang voorzien met een Eucharistieviering via livestream en een video van de route.

Jongeren
Ook het jongerenprogramma van de Stille Omgang is dit jaar geheel digitaal. Het programma wordt geopend door pater jezuïet Jan Stuyt met een interactieve inleiding over het thema ‘Luisteren’ naar aanleiding van het leven van pater Frans van der Lugt, die in Syrië als martelaar om het leven kwam. Ook zijn er twee workshops:
– Sant’Egidio over liefde voor goeden en kwaden, kunnen wij van iedereen houden?
– Paul Graas n.a.v. zijn boek ‘Voor de christen die mens wil worden’ over de christen die verlangt te luisteren.
Na het inhoudelijke deel is er een korte aanbidding van het Allerheiligste met een geleide meditatie door kapelaan Nars Beemster. Daarop aansluitend volgt de H. Mis voor alle leeftijdsgroepen vanuit de Nicolaasbasiliek te Amsterdam die deelnemers live mee kunnen vieren.

‘Bedroefd maar in Christus verbon­den’
Het Gezelschap van de Stille Omgang laat weten “ongelooflijk bedroefd” te zijn omdat dit jaar opnieuw gebroken wordt met de eeuwenlange traditie van pelgrimage voor de Stille Omgang naar Amsterdam. De hoop is door de digitale ontmoeting toch een saamhorigheid en verbondenheid te kunnen creëren die gevoeld zal worden. “We ontmoeten elkaar in gebed en in de wetenschap dat we via de Eucharistie met elkaar door Christus verbonden zijn.”

Meer informatie: www.stille-omgang.nl