Aartsbisdom > Nieuws > Aartsbisschop Eijk benoemt A. Zegveld tot deken van IJssellanden

Aartsbisschop Eijk benoemt A. Zegveld tot deken van IJssellanden

Aartsbisschop Mgr. W.J. Eijk van Utrecht heeft deken André Zegveld van het dekenaat Twente met ingang van 25 augustus tevens benoemd tot deken van het dekenaat IJssellanden. Zegveld (62) volgt de huidige deken mgr. G. de Korte op, die op 13 september de zetel in bezit neemt van het bisdom Groningen-Leeuwarden. De Korte was sinds 2005 deken van IJssellanden, daarvoor was hij deken van het dekenaat Salland.

zegveldZegveld is sinds 1 februari 2004 deken van het toen net gevormde dekenaat Twente, een samenvoeging van de dekenaten Twente-Noord en Twente-Zuid. Hij werd in 1973 tot priester gewijd. Zegveld was abt van de benedictijner Sint Adelbertusabdij van Egmond-Binnen, werkte enige tijd in het onderwijs en de gezondheidszorg en is auteur op het gebied van mystiek en christelijke spiritualiteit.
Eerder dit jaar heeft de aartsbisschop besloten tot de opheffing per 1 september 2008 van de vijf Utrechtse dekenaten als rechtspersoon. De lopende activiteiten van de dekenaten worden in de periode na deze datum afgebouwd. Ook zijn er inmiddels vier werkgroepen opgericht die zich buigen over de vraag welke dekenale activiteiten in de toekomst op welke wijze kunnen worden voortgezet. Deze werkgroepen zullen hierover binnenkort advies uitbrengen aan de bisdomstaf.