Aartsbisdom > Nieuws > Aartsbisschop Eijk wil ondernemingsraad

Aartsbisschop Eijk wil ondernemingsraad

De aartsbisschop van Utrecht, mgr. dr. W.J. Eijk, heeft in een brief aan alle werknemers kenbaar gemaakt op korte termijn te willen overgaan tot het instellen van een ondernemingsraad. Hij wil via de ondernemingsraad graag met hen overleggen over de reorganisatie van het aartsbisdom. Helaas is namelijk geconstateerd dat de financiële positie van het aartsbisdom dusdanig is dat een reorganisatie noodzakelijk is, waarbij gedwongen ontslagen niet te vermijden zullen zijn.

Vooruitlopend daarop is besloten prioriteit te geven aan de instelling van een ondernemingsraad. De bisdomstaf zal op korte termijn in gesprekken met de werknemers de brief mondeling toelichten.
In de komende periode zal de bisdomstaf nadere voorstellen voor de sanering uitwerken, die vervolgens onderwerp van advies en overleg zullen zijn. Doelstelling is om de besluitvorming zo spoedig mogelijk te kunnen afronden, vooral om de periode van onzekerheid voor de werknemers tot een minimum te beperken. Het spreekt vanzelf dat een zo goed mogelijk sociaal plan zal worden opgesteld.