Aartsbisdom > Nieuws > Passion ‘08: ontmoeting jongeren op Palmzondag

Passion ‘08: ontmoeting jongeren op Palmzondag

Zondag 16 maart is Palmzondag, één week voor Pasen. Dan vindt de jaarlijkse Wereldjongerendag plaats. In het Aartsbisdom Utrecht gebeurt dat opnieuw tijdens Passion ‘08 in de Broederenkerk (st. Lebuïnus) in de Broederenstraat in Deventer. Viering, workshops, theater en ontmoeting. Door het jongerenplatform en enkele enthousiaste medewerkers is een gevarieerd programma opgezet voor jongeren van 13 tot 30 jaar. Aanvang 11.00 uur en sluiting 17.30 uur.

Mgr Eijk, de nieuwe aartsbisschop van Utrecht, zal op deze jongerenmanifestatie Passion ‘08 voorgaan in de Eucharistieviering (aanvang 10.30 uur) en deelnemen aan enkele activiteiten. Hij zal zich deze dag presenteren aan de jongeren van het aartsbisdom. Daarbij zal hij ook de 100 deelnemers aan de WereldJongerenDagen ontmoeten. Zij gaan in juli naar Australië om deel te nemen aan de WJD in Sydney.

Nieuw logo
In 2007 is begonnen met de nieuwe opzet van een jongerenbijeenkomst op de wereld jongeren dag. In 1985 heeft Paus Johannes Paulus II Palmzondag hiertoe uitgeroepen. Gezien het succes in 2007 is besloten ook dit jaar een Passion bijeenkomst te organiseren. De organisatie van de dag is onder andere in handen van het jongerenplatform, dat op 16 maart ook een nieuw logo zal presenteren.

Diverse uitdagende workshops
Tussen 14.00 uur en 16.00 uur worden de deelnemers uitgenodigd aan verschillende workshops deel te nemen. Daaronder de uitdagende titels:
– Meet en Greet (ontmoeting en contact met de nieuwe aartsbisschop)
– Holy smoke (uitleg van verschillende rituelen en gebruiken)
– Monnik make over (waarom een monnik het klooster zoekt)
– High before you die (een soort survival in hogere sferen)
– Gesprekken met inspirerende mensen

Tags: ,